מתכון מרכיבים: שמרים יבשים
סופגניות שמרים ללא גלוטן
תערובת קמחי מקור ייעודית להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין
קראו עודסופגניות ללא גלוטן – פרווה
תערובת קמחי מקור ייעודית להכנת סופגניות מושלמות וללא גלוטן - מיותר לציין
קראו עודלחם טף כפרי בניחוח צרפתי
אין מה להגיד, לפחות באוכל, הצרפתים יודעים את העבודה. לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח צרפתי עם בצל מאודה נותן לנו לחם עם טעם מתקתק וניחוח מושלם של בצל מאודה והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל ...
קראו עודלחם טף כפרי בניחוח איטלקי
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח איטלקי נותן לנו שילוב מדהים, בעיני, של צבעים (טף כהה עם עגבניות אדומות ועשבי תיבול ירוקים), טעמים ומרקם מופלא והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף ...
קראו עודפאי תפוח בדבש וקרם שקדים עם שטרוייזל קראנצ'י
סדנאות רשימת חנויות
קראו עודלאפה ללא גלוטן
פעם קראו לזה פיתה עיראקית, אח"כ זה הפך להיות לאפה ועכשיו הגיע הזמן לגרסת הפיתה עיראקית / לאפה ללא גלוטן. בסך הכל מדובר בפיתה גדולה שלא נוצר בה הכיס המפורסם של הפיתה הקטנה ולכן יותר קל לנו להכין אותה. גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת ...
קראו עודלחמניות שום – ללא גלוטן
איטליה זה כאן וללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 לחמניות שום נפלאות עם ניחוח משכר שפשוט כבשות כל אחד. גם במתכון זה, ניתן למצא אופן הכנה עם תערובת קמחים מסדרת "שי של הטבע" שהפעם השתמשתי בקמח דק או לערבב קמחי מקור באופן עצמאי. אז כן "שי של הטבע" או לא ...
קראו עודפיתות חומוס ללא גלוטן
פיתות חומוס ללא גלוטן הרבה מאוד חוששים מטעמו הדומיננטי של החומוס וכיצד הוא ישפיע על הפיתות. במתכון זה, יש כ- 15% קמח חומוס ולכן טעמו לא יורגש באופן אגרסיבי ומצד שני נהנה מעושרו החלבוני של החומוס. החומוס עשיר מאוד בחלבון (18%-23%) וככול שיש לנו יותר חלבון בקמח ללא גלוטן, ככה ...
קראו עודלחם אמרנט עם זרעי טף
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]* אמרנט – פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בברזל, בנחושת, במגנזיום ובאומגה 3. * טף – עשיר מאוד בברזל, סידן, חלבון. מכיל את כל 8 חומצות האמינו (כולל אחת די נדירה, ליזין, התורמת באופן משמעותי לצמחיה והתפתחות אצל ...
קראו עודסופגניות טבעוניות
חנוכה וסופגניות, סופגניות וחנוכה אי אפשר להפריד בין השניים, אבל על מנת קצת לאתגר את החיים במטבח, נלך על סופגניות ללא גלוטן, ואם האתגר לא מספיק, אז נלך על סופגניות ללא גלוטן וטבעוניות….שיהיה שמח במטבח 🙂 המתכון נולד עבור רחל טלשיר, מעיתון הארץ, לסופגניה ללא גלוטן, שאינה מכילה רק עמילנים ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,322)
- חנוכה – החג שלנו! (3,096)