קרפ צרפתי ללא גלוטן מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את ...
עוגת גבינה של סיגלית כהן בעלת אושר מתוק אפיה ללא גלוטן , קטריינג ללא גלוטן חייב לציין שאני וגבינות לא החברים הכי טובים, אבל העוגה הזאת, מאוד עדינה בטעמה וקליפת הלימון משדרגת אותה. אז המון תודה לסיגלית כהן וממליץ בחום לכולם להכנס לדף פייסבוק של סיגלית ולראות עוד הרבה דברים מתוקים ...
עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?! אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף. יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא ...
המחירים המטורפים של הללא גלוטן גורמים לנו להמציא פטנטים. קליק שעולה 5 ש"ח יעלה 15 ללא גלוטן למרות שבפסח הוא יעלה 5…. פרורי לחם לשניצל עולים גרושים, פרורי לחם ללא גלוטן עולים הון. יותר מהשניצל לצערנו…. השבוע, כנראה לקראת פסח יש היה מבצע של חבילת קורנפלקס ללא גלוטן ב- 5 ...
קינוח פשוט ונפלא וללא גלוטן מיותר לציין. אין בעיה להחליף את התותים לפרי עונה אחר. כמובן שעדיף משהו שהוא מעט חמצמץ כגון קווי או משהו בסגנון, אבל מבטיח לכם שזה הולך נפלא עם הכל. שי ללא גלוטן
עוגת גלידה ללא גלוטן פעם גלידה הייתה מאכל קיץ בלבד, מזמן זה כבר לא כך ותמיד נחמד לקנח בעוגת גלידה טעימה. אם זה בחורף זה יהיה נפלא ליד שתייה חמה (תה עם נענע…) ואם זה בקיץ, זה תמיד יהיה מושלם. העוגה הבאה ניתנת להכנה במגוון טעמים. והיא טעימה למבוגרים ולילדים. בתאבון. שי ללא ...
עוגה רכה ונימוחה עם טעמים מאוד חזקים של שוקולד וקפה. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים (שוקולד 60% לפחות, קפה איכותי) על מנת שהחגיגה תהיה מושלמת והיא תהיה! בתאבון, שי ללא גלוטן
פחזניות וניל ללא גלוטן פחזניות (עם או ללא גלוטן) יכולות להיות קינוח נפלא או קינוח מאכזב מאוד. הם יכולות להיות קלילות, אווריריות, נימוחות, בעלות ריח משכר ועם מילוי קרם איכותי יהיה לנו חשק לעוד ועוד. מאדיך אם נשים כמות גדולה מידי של ביצים נקבל טעם לוואי של חביתה, עודף קמח ...
טארט תפוחים אישי – ללא גלוטן הרבה עבודה, אבל תוצאה מדהימה וללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 אחד מהדברים הטובים בבצק פריך,לנו הצליאקים, זה שהגלוטן אינו משמעותי בו. להפך, בצק פריך עם קמח רגיל עובר "טיפול" מיוחד על מנת שהגלוטן לא יתפתח בו. לישה מאוד קצרה, קירור הבצק על מנת ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).