מתכון מרכיבים: שמן זית
Spinach Quiche for Rosh HaShana (and for the rest of the year too)
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup] On every holiday there are differences between the customs of the Sephardim and Ashkenazim. The wording of the songs is different, the wording of the prayers, the Passover Haggadah is a little different, and more and more, but Rosh Hashanah has the biggest ...
קראו עודLeek Pie for Rosh Hashanah (and all year round)
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup] On every holiday there are differences between the customs of the Sephardim and Ashkenazim. The wording of the songs is different, the wording of the prayers, the Passover Haggadah is a little different, and more and more, but Rosh Hashanah has the biggest difference in customs, in ...
קראו עודלביבות טבעוניות וללא גלוטן
אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום…. את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ. האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון. האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה ...
קראו עודרוזלך ללא גלוטן
רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע. מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור. ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין ...
קראו עודפיצה טף ללא גלוטן
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]פיצה טף ללא גלוטן הקלות המהירות והנוחות שבה מזמינים היום פיצה הרסה את אחד הפעילויות הכי כפיות במטבח (בכלל התעסקות עם בצק והריח שהוא מפיץ באפייה זה אחד מה-חוויות שיש). פיצה מקמח טף, דוחן, עגבניות טריות, בצל וכו' הופכת משהו שנחשב ג'אנק פוד (בטח ובטח מה שקונים בחוץ) ...
קראו עודקיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות
קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם ...
קראו עודאיטליה ללא גלוטן – פסטה
איטליה ללא גלוטן! אין צל של ספק שהמטבח האיטלקי הוא המאתגר ביותר עבורנו, הצליאקים ( אגב, אחרי קרב צמוד מול המטבח התימני…). פסטה, פיצה, קלצו'נה, רביולי, ניוקי, לזניה…. הכל במקור עם הרבה גלוטן וכאן באתר תקבלו גרסה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 אז נתחיל עם פסטה ללא גלוטן. פסטה אמיתית ולא ...
קראו עודפוקצ'ה ללא גלוטן
הפוקצ'ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ'ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ'ה. רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות. אז ...
קראו עודקיש בטטה וקיש ברוקולי של חגית שהם
והפעם חגית שהם פינקה אותנו בשני קישים ללא גלוטן. קיש בטטה וקיש ברוקולי. שני קישים שונים עם אותו הבצק, אותו המלית הנוזלית ותוספת של ברוקולי או בטטה שעושים את כל ההבדל בין קיש אחד למשנהו. לא ניסיתי, אבל מין הסתם אפשר להחליף את הבטטה או ברוקולי, בפטריות, כרובית, תרד, כרישה ...
קראו עודמחמצת בטטה ובצל
לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים. גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות. לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,323)
- חנוכה – החג שלנו! (3,096)