מתכון מרכיבים: קסנטן גאם
איטליה ללא גלוטן – פסטה
איטליה ללא גלוטן! אין צל של ספק שהמטבח האיטלקי הוא המאתגר ביותר עבורנו, הצליאקים ( אגב, אחרי קרב צמוד מול המטבח התימני…). פסטה, פיצה, קלצו'נה, רביולי, ניוקי, לזניה…. הכל במקור עם הרבה גלוטן וכאן באתר תקבלו גרסה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 אז נתחיל עם פסטה ללא גלוטן. פסטה אמיתית ולא ...
קראו עודלחמניות בית ספר
לחמניה אוורירית ללא גלוטן, טיפונת מתוקה ומושלמת לבית הספר. אפשר עם תוספת של שומשום למי שאוהב ואפשר גם לוותר…. אפשר ארוכות בסגנון לחמנית נקניקיה ואפשר גם עגולות. אני בד"כ מכין גם וגם וככה יש לנסיכת הגלוטן שלי מגוון. הבצק הוא כמובן אותו בצק. גם במתכון זה, אני שמח לחלוק את ...
קראו עודלחם כפרי עם אגוזי מלך
[sg_popup id="1"][/sg_popup]לחם כפרי, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך שנולד בט"ו בשבט, אבל מתאים ונפלא לכל השנה ומשום מה עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂 אגוזי המלך ...
קראו עודפוקצ'ה ללא גלוטן
הפוקצ'ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ'ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ'ה. רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות. אז ...
קראו עודלביבות קישוא ועדשים
עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם. איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם. יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף. השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי ...
קראו עודעוגת תפוזים ללא גלוטן
ממשיך לבקשת הנסיכה הקטנה שלי במתכונים פשוטים שילדים יכולים להכין בכייף עם ההורים. והפעם, אחרי עוגת השוקולד ועוגת המייפל, עוגת תפוזים קלה, פשוטה, טעימה בטירוף עם קמחים בריאים עשירים בברזל, בסיבים תזונתיים ובכל מה שהטבע נותן לנו במתנה והכי חשוב ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 כמובן שעדיף להשתמש בתפוזים ...
קראו עודצ'ורוס ללא גלוטן
צ'ורוס ללא גלוטן. עוד מעדן שקל מאוד להכין אבל יש לנו פחד מסוים ממה שנראה מעט מסובך ולא מוכר. את הצ'ורוס ניתן להכין גם עם רסק תפוחים שהופך אותו למעדן נפלא יותר מהמקור. כמובן שיש את עניין השמן….הטיגון העמוק. נכון שיא הבריאות זה לא, אבל פעם בכמה זמן מותר ועל ...
קראו עודדובשניות עם קמח טף
קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה. מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים. במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין. בתאבון שי ללא גלוטן
קראו עודקרם שקדים אפוי עם אגסים ביין וקינמון
קינוח שנולד במקרה, בטעות…. הכנתי קדאיף אורז עם אגסים ביין, נגמרו לי קדאיף האורז וזה מה שיצא "מהשאריות"…. בתאבון שי ללא גלוטן
קראו עודלחם חצילים קלויים, גרגירי חרדל, שום ועשבי תיבול
לחם חצילים קלויים ללא גלוטן הרבה מאוד דברים טובים בהיסטוריה של האוכל נולדו מטעויות. המסטיק ( התגלה לגמרי במקרה, בזכות תסביך אוראלי של מדען אחד סקרן), חטיף תפו"א (פותח בטעות ע"י שף שהלקוחות שלו התלוננו שהציפס שלו עבה מידי…),סוכרזית (התגלה בטעות ע"י כימאי שביצע ניסויים בחומרי לוואי של זפת-פחם ושם לב שלידיים ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,167)
- חנוכה – החג שלנו! (2,918)