Loader

מתכון מרכיבים: קמח דוחן

קמח דוחן ללא גלוטן

לחם שאור ללא גלוטן

לחם מחמצת בסיסי

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

המחמצת היא בעצם תחליף לשמרים תעשייתיים. אבות אבותינו נהגו להכין מחמצת באופן קבוע, יום יומי. בפולין, בטריפולי וגם באתיופיה (להכנת האינג'רה) ובכל מקום בעולם. טעמם של הלחמים על בסיס המחמצת, חמצמץ עד חמוץ (תלוי בכמות המחמצת בה נשתמש), החורים אינם אחידים, הריח משכר והטעם גן עדן. אני משתמש במחמצת מאורז מלא, בת 3 (שנים…) ...

קראו עוד
עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן

עוגת שוקולד, אספרסו ו…סלק!

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

עוגת שוקולד ללא גלוטן תמיד נשמע נפלא, עוגת שוקולד אספרסו ללא גלוטן נשמע בכלל חגיגה. עוגת שוקולד, אספרסו וסלק?? סלק?! אכן כן, עוגה עם סלק אדום שאינו מורגש בטעם אבל בהחלט מורגש במרקם הנפלא הוא נותן לעוגה. הוא הופך אותה לקלילה, אוורירית ונימוחה בטירוף. יתרון נוסף שיש לסלק הוא, שהוא ...

קראו עוד
סופגנייה ללא גלוטן

סופגניות שמרים ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

סופגניות שמרים ללא גלוטן חנוכה, חג נס פח השמן וכיאה למסורת גם אנו חוגגים אותו עם הרבה שמן… זה טעים, זה כייף ופעם בשנה זה גם מותר. סופגניות עם ריבה, אבקת סוכר עם שוקולד, עם קוקוס, עם שקדים עם כל מה שאנחנו רוצים (וללא גלוטן – מיותר לציין), הן מעדן ...

קראו עוד
לחמגו'ן ללא גלוטן

לחמג'ון ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

לחמג'ון ללא גלוטן לחמג'ון ללא גלוטן הוא המאכל ב-ה' הידיעה אצל הנסיכות שלי. הלחמג'ון לקוח מהמבטח הטורקי ומדובר במאפה שטוח עם בשר ובצל. המטבח הטורקי המודרני התפתח מהמטבח העות'מאני והוא בעצם שילוב של המטבח הערבי( בשר ובעיקר כבש) , המטבח האסייתי, המטבח היווני ובכלל מטבח אירופאי. אם נסתובב כיום באירופה (בטורקיה ...

קראו עוד

עוגיות חלבה

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

עוגיות חלבה ללא גלוטן עוגיות קטנות ומטריפות לאוהבי חלבה. קלות מאוד להכנה ואשר להכין אותם בכייף עם הילדים. יתרון נוסף שיש להם שהם יחסית די יבשות ולכן הם מחזיקות המון זמן ולא מתקלקלות. גם כאן, קיימות שתי אופציות לקמחים. שימוש בתערובת מוכנה מסדרת "שי של הטבע" והפעם השתמשתי בקמח בצק ...

קראו עוד

סופגניות אשל – ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

סופגניות אשל – ללא גלוטן חנוכה ללא סופגניות הוא לא חנוכה. חנוכה ללא גלוטן זה ממש משחק ילדים. סופגניות אשל, סופגניות שמרים, ספנג'ה טריפוליטאי, דבלה טריפוליטאית – הכל ללא גלוטן והכל לחנוכה. גם במתכון זה, אני מחלק את הקמחים לאופציה 1 (שימוש בתערובת מוכנה מסדרת הקמחים "שי של הטבע" ובמקרה ...

קראו עוד
ג'חנון ללא גלוטן

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה. האמת? ממש משחק ילדים! הערה לגבי מלאווח הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים ...

קראו עוד

מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים. קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים. גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת ...

קראו עוד

פיתות טף ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (3 / 5)

פיתות טף ללא גלוטן קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של ...

קראו עוד

באגט ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

באגט ללא גלוטן הבצק הוא אחד מאבני היסוד של המטבח הצרפתי ולא סתם הביא לנו המטבח הזה כמה סוגי בצקים שמחד מתוחכמים בטעמם ומאידך פשוטים בהכנתם. לצד בצק העלים, הבצק הרבוך ובצק הפריך שאינם דורשים מיומנות רבה בהכנתם אבל ללא ספק דורשים המון, המון סבלנות בהכנתם, נמצא הבאגט הצרפתי המופלא ...

קראו עוד