מתכון מרכיבים: קמח דוחן
פראטה (בסיסית) ללא גלוטן
הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח. הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ'אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר. יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים ...
קראו עודעוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
חייב להודות שעוגות דבש לא ממש עושות לי את זה. משום מה מדובר בעוגות שמכינים אותם בראש השנה ועדיין ניתן לאכול אותם בסוכות.. עם גלוטן, בלי גלוטן סוג של עוגת חנק שכזאת. אז, זה ממש לא חייב להיות ככה. מסתבר שעוגת דבש ללא גלוטן (ואולי גם עם גלוטן…ניסיתי רק את ...
קראו עודרוזלך ללא גלוטן
רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע. מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור. ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין ...
קראו עודמאפינס תירס (מלוח)
מאפינס תירס ללא גלוטן בדרך כלל מאפינס מתקשר לנו למשהו מתוק, מאפינס שוקולד, מאפינס בננה, מאפינס שקדים וכו'. הגרסא הזאת היא גרסא למאפינס מלוח. ההכנה שלו קלילה ומהירה, הסיכוי לטעות אינו קיים, כמו כל מאפינס אחר הוא מציף את הבית בריח נפלא ונטרף תוך שניות בארוחת הערב או הבוקר. בתאבון, ...
קראו עודעוגיות פולי קפה
חובבי הקפה הרימו יד!!! המתכון הבא במיוחד בישבילכם- עוגיות בעלות טעם קפה ממכר,מרקם קצת פריך-וקצת נימוח,וצורה של פולי קפה חמודים. הכינו מראש את מאגרי אורך הרוח שלכם- עיצוב העוגיות דורש סבלנותתתתת!!! למי שיש סבלנות רק במידה חלקית יכול להכין חצי כמות 🙂 שי ללא גלוטן
קראו עודקיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות
קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם ...
קראו עודעוגת גזר – ללא גלוטן
יש משהו מוזר בעוגת גזר. עוגה נפלאה שלאחר שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של השילוב בין ירקות (גזר במקרה שלנו) לבין עוגה,ובעיקר לאחר שטועמים אותה מגלים שהכל משתלב בטעמים נפלאים. מוזר עוד יותר וטעים לא פחות זאת עוגת… בטטה. כן כן, גם עוגת בטטה יש והיא טעימה להפליא. יש כמה וכמה גרסאות לעוגות ...
קראו עודמונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן
מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן – מאיפה השם אל תשאלו אותי… לא מדובר בלחם, אלא בעוגת שמרים ולא, לא מדובר בשום קשר לקופים… אולי בגלל שנהוג לאכול את העוגה הזאת בידיים, פשוט לבצוע ולאכול. לא כמו בני אדם תרבותיים שלא אוכלים עם הידיים….או אולי כי פשוט כולם מתנפלים ...
קראו עודקראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד היא אחת מהעוגות שלוקחות אותי בחזרה לילדות. הריח המציף את הבית פשוט נפלא ומשכר והבעיה היחידה היא שהעוגה מתחסלת באותו הרגע…. והפתרון לכך הוא כמובן מתכון לשתי עוגות 🙂 נהוג להכין את עוגת השוקולד עם תוספת אגוזים. אצלנו אגוזים לא כל כך הולכים טוב בבית ולעומת זאת נסיכת ...
קראו עודאיטליה ללא גלוטן – פסטה
איטליה ללא גלוטן! אין צל של ספק שהמטבח האיטלקי הוא המאתגר ביותר עבורנו, הצליאקים ( אגב, אחרי קרב צמוד מול המטבח התימני…). פסטה, פיצה, קלצו'נה, רביולי, ניוקי, לזניה…. הכל במקור עם הרבה גלוטן וכאן באתר תקבלו גרסה ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 אז נתחיל עם פסטה ללא גלוטן. פסטה אמיתית ולא ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,322)
- חנוכה – החג שלנו! (3,096)