fbpx
    HomeRecipe

איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי

איטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי
Comments : 1 Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , , ,

להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. מה צריך? לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו. את הטורטליני הזה בחרתי לעשות עם מילוי בשר, אפשר כמובן כל מילוי אחר, אבל אם בוחרים בבשר, חייבים תיבול
Read more

בוריקיטס ללא גלוטן

בוריקיטס ללא גלוטן
Comments : 4 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , , , , ,

מתכון מושלם של השף אמיר נבו (אמיר נבו – סדנאות בישול) הגרסה היוונית לבורקס בצק עלים. הבוריקיטס הוא מבצק פריך, דבר המקל על חיינו הצליאקים. הכנת בצק עלים ללא גלוטן היא משימה אפשרית, אבל בהחלט לא פשוטה. הכנת בצק פריך ללא גלוטן, פשוטה וקלה הרבה יותר. החלק החשוב כאן הוא המלית, שימוש בחומר גלם (גבינות)
Read more

איטליה ללא גלוטן – טורטליני

איטליה ללא גלוטן – טורטליני
Posted in : מתכונים, מתכונים נוספים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , , ,

להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. מה צריך? לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו. גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת "שי של הטבע" (כאן יש
Read more

לאפה ללא גלוטן

לאפה ללא גלוטן
Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , ,

פעם קראו לזה פיתה עיראקית, אח"כ זה הפך להיות לאפה ועכשיו הגיע הזמן לגרסת הפיתה עיראקית / לאפה ללא גלוטן. בסך הכל מדובר בפיתה גדולה שלא נוצר בה הכיס המפורסם של הפיתה הקטנה ולכן יותר קל לנו להכין אותה. גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת "שי של הטבע" (כאן השתמשתי
Read more

לחמניות שום – ללא גלוטן

לחמניות שום – ללא גלוטן
Comments : 1 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , , ,

איטליה זה כאן וללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 לחמניות שום נפלאות עם ניחוח משכר שפשוט כבשות כל אחד. גם במתכון זה, ניתן למצא אופן הכנה עם תערובת קמחים מסדרת "שי של הטבע" שהפעם השתמשתי בקמח דק או לערבב קמחי מקור באופן עצמאי. אז כן "שי של הטבע" או לא "שי של הטבע" העיקר שיש
Read more

טורטייה ללא גלוטן

טורטייה ללא גלוטן
Comments : 6 Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

טורטייה היא לחם עגול, מעיין פיתה ללא שמרים (ולכן ללא תפיחה) שמקורו במקסיקו שבמרכז אמריקה. כיום הטורטייה נפוצה בכל העולם, כאשר ישנם שני סוגי טורטיות עיקריים טורטיה מקמח תירס והשנייה מקמח חיטה (בעידן הצליאק נולדה לה גם הגרסה השלישית – טורטייה ללא גלוטן, למרות שהמקורית מקמח תירס היא ללא גלוטן) . את הטורטייה מקמח תירס,
Read more

פיתות חומוס ללא גלוטן

פיתות חומוס ללא גלוטן
Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , ,

פיתות חומוס ללא גלוטן הרבה מאוד חוששים מטעמו הדומיננטי של החומוס וכיצד הוא ישפיע על הפיתות. במתכון זה, יש כ- 15% קמח חומוס ולכן טעמו לא יורגש באופן אגרסיבי ומצד שני נהנה מעושרו החלבוני של החומוס. החומוס עשיר מאוד בחלבון (18%-23%) וככול שיש לנו יותר חלבון בקמח ללא גלוטן, ככה קל לנו יותר לעבוד עם
Read more

לחם אמרנט עם זרעי טף

לחם אמרנט עם זרעי טף
Comments : 6 Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , , , ,

[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]* אמרנט – פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בברזל, בנחושת, במגנזיום ובאומגה 3. * טף – עשיר מאוד בברזל, סידן, חלבון. מכיל את כל 8 חומצות האמינו (כולל אחת די נדירה, ליזין, התורמת באופן משמעותי לצמחיה והתפתחות אצל ילדים). טף הוכרז במזון על
Read more

לחמניות לפסח

לחמניות לפסח
Comments : 10 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , ,

נכון, כל המאפים ללא גלוטן הם לפסח וכל לחמניה היא כשרה בפני עצמה, אבל פסח זה פסח ויש משהו מיוחד בלחמניות מקמח מצה (מה שכמובן אסור לצליאקים) ועם הרבה ביצים. אז כמובן לכבוד נסיכת הצליאק שלי ולכבוד הפסח אני שמח להציג מתכון ללחמניות פסח ללא גלוטן. גם כאן, כמו ביתר המתכונים שלי, אני נותן את
Read more

לביבות טבעוניות וללא גלוטן

לביבות טבעוניות וללא גלוטן
Posted in : טבעוני, מתכונים on by : שי ללא גלוטן
תגיות: , , ,

אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום…. את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ. האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון. האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה כאן תחליף מעולה לביצים שהיו
Read more