Loader

מתכון מרכיבים: קמח בצק דק – שי של הטבע

לביבות טבעוניות וללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום…. את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ. האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון. האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה ...

קראו עוד

קיש בולונז, עלי מנגולד ופיטריות

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

קיש בולונז עם קלתית נפלאה של בצק פריך מקמח דק – שי של הטבע והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 כאן, אני מעדיף את הקמח לבצק דק על הקמח הרב תכליתי, היות ואני רוצה לתת טעמים עמוקים יותר לבצק, להנות מעושר החלבונים שיש בו בזמן העבודה ולקבל בעצם ...

קראו עוד

פוקצ'ה ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

הפוקצ'ה היא לחם איטלקי כפרי ופשוט מאוד, עם השנים הפוקצ'ה תפסה את מקומה כאחת ממנות הפתיחה היותר פופולריות במסעדות איטלקיות וזאת בעזרת וורסיות שונות של הפוקצ'ה. רוזמרין , מלח גס, שמן זית בשילוב של חומץ בלסמי, זעתר, עגבניות שרי ועוד רבים וטובים הפכו להיות חלק מאותה מנת פתיחה במסעדות. אז ...

קראו עוד

לביבות קישוא ועדשים

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

עדשים שחורות, אדומות, חומות…. בלביבות, במרק, באורז ואפילו בלחם. איזה כייף שאין בהם גלוטן ואיזה טעם נפלא יש להם. יש בהם משהו מנחם, משהו שמחמם את הבטן, אוכל שכייף לאכול בחורף. השילוב בין הבצל המגורד, הקישוא , מחית העדשים והעדשים עצמם, נותן טעם נפלא ועשיר עם מרקם רענן, פריך וקריספי ...

קראו עוד

דובשניות עם קמח טף

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה. מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים. במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין. בתאבון שי ללא גלוטן  

קראו עוד

קלצונה ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

קלצונה ללא גלוטן הקלצונה המקורית כמובן עם גלוטן, אבל כאן הגרסה הלא פחות טובה והיא ללא הגלוטן – מיותר לציין. הקלצונה הוא בעצם פיצה מקופלת לשניים (המילה קלצונה מקורה במילה חיתול), כמו הפיצה גם כאן אין סוף אפשריות למילוי.הקלצונה האיטלקי האותנטי ממולא בבצל, חצילים, מוצרלה, עגבניות וכמובן שמן זית. אבל ...

קראו עוד

לחם זיתים אוורירי ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

לחם זיתים ללא גלוטן לחמים ללא גלוטן מתאפיינים בדרך כלל בטעמו של קמח זה או אחר שנשתמש בו. אני אוהב להשתמש בקמח דומיננטי שייתן את הטון לטעמו של הלחם (חומוס, טף, עדשים, שיבולת שועל וכו' ). כאשר מדובר בלחם עם תוספת כגון זיתים, בצל, אגוזים, פלפלים או כל דבר אחר ...

קראו עוד

לחמג'ון ללא גלוטן

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

לחמג'ון ללא גלוטן לחמג'ון ללא גלוטן הוא המאכל ב-ה' הידיעה אצל הנסיכות שלי. הלחמג'ון לקוח מהמבטח הטורקי ומדובר במאפה שטוח עם בשר ובצל. המטבח הטורקי המודרני התפתח מהמטבח העות'מאני והוא בעצם שילוב של המטבח הערבי( בשר ובעיקר כבש) , המטבח האסייתי, המטבח היווני ובכלל מטבח אירופאי. אם נסתובב כיום באירופה (בטורקיה ...

קראו עוד

מצה ללא גלוטן (קטניות)

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (5 / 5)

מצות ללא גלוטן פסח פסח פסח! מצות עם שוקולד, מצות עם ריבה, מצות עם קוטג' – העיקר מצות ללא גלוטן!!! מצה לאוכלי קיטניות. לחץ כאן למצה ללא קיטניות או כאן למצה משיבולת שועל חג שמח וכשר, שי ללא גלוטן

קראו עוד

לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט

forkforkforkforkfork ממוצע דירוג: (0 / 5)

לחמניות פלאפל ללא גלוטן וסלט עוד דוגמא לזה שהחיסרון הופך ליתרון. רק בזכות הרגישות לגלוטן נחשפנו למגוון אדיר של קמחים וכמובן של טעמים. קמח חומוס, קמח טף, קמח דוחן, קמח קינואה, קמח דורה, קמח תורמוס, הם רק חלק מעשרות! כן כן, עשרות סוגי קמחים ללא גלוטן הקיימים היום בשוק. קמח ...

קראו עוד