מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן – מאיפה השם אל תשאלו אותי… לא מדובר בלחם, אלא בעוגת שמרים ולא, לא מדובר בשום קשר לקופים… אולי בגלל שנהוג לאכול את העוגה הזאת בידיים, פשוט לבצוע ולאכול. לא כמו בני אדם תרבותיים שלא אוכלים עם הידיים….או אולי כי פשוט כולם מתנפלים ...
קרמה קטלנה שזה בעצם שמנת קטלאנית והוא בעצם אחיו התאום של הקרם ברולה. הקינוח, המכונה גם "קרם דה סנט ג'וספ", הינו מאכל מסורתי ליום יוסף הקדוש, הנחגג ב-19 מרץ. הקינוח מבוסס על קרם מבושל. לאחר הבישול הוא מקורר, ולפני הגשתו הוא מצופה בסוכר ונחשף לחום עליון גבוה ההופך את שכבת הסוכר לקרמל פריך. הוא מוגש ...
קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה. מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים. במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין. בתאבון שי ללא גלוטן
את הקינוח הזה עושים במקור עם שיערות קדאיף. איטריות אורז דקות יחליפו את השיערות הקדאיף באופן מושלם, הם יצאו קריספיות, מתוקות, קלות לעיצוב ו…טעימות בטירוף. בנוסף ניתן להכין את הקינוח הזה בשתי גרסאות. האחת עם יין ואגסים והשניה עם מי סוכר, קינמון ואגסים או תפוחים. כמובן שגרסת היין טעימה יותר, ...
דובשניות ללא גלוטן חייב להודות שלא הייתי חובב גדול של דובשניות, אבל זה משהו של הילדות, דובשניות מזכירות את הילדות ללא ספק. תמיד יש לנו נוסטלגיה למשחקים של פעם, סדרות של פעם וכמובן גם לטעמים של פעם. לפני כשבועיים פלוס מינוס אחת ממשתתפות בסדנא ללא גלוטן שהעברתי, ביקשה ממני לנסות ולהכין ...
גרנולה ללא גלוטן מאז ימי הצליאק העליזים, הנסיכה שלי לא מצאה גרנולה שהיא ממש אוהבת. כזאת שמערבבים עם כוס יוגורט, מוסיפים פירות טריים וכל ביס עושה חשק לעוד. כל ביס הוא שילוב נפלא של קרנצ'יות מהגרנולה ומנגד רעננות של הפירות הטריים. על הקטע הבריאותי אין מה לדבר. למרות מה שנהוג ...
חרוסת ללא גלוטן עוד מתכון נפלא לקראת פסח והפעם של אריאלה זר כהן. האמת שחרוסת כול כך טעימה שכל פסח אנחנו שואלים למה בעצם צריך לחכות לפסח הבא על מנת להכין אותה שוב. אז אולי לא צריך ואפשר להתענג עלייה כל השנה. בתיאבון וחג שמח אריאלה זר כהן
דייסת אורז ושקדים ללא גלוטן ליום סגריר אחד המאכלים שהנסיכות שלי הכי אוהבות כשהן חוזרות מהבית ספר ביום גשום וקר. דייסת קמח אורז וקמח שקדים. שילוב מנצח של קמח אורז וקמח שקדים ייתן טעם נפלא ומרקם מושלם לדייסה. שי ללא גלוטן.
מאפינס בננה ושקדים ללא גלוטן קל מאוד להכנה וכמובן שניתן להכין עם הילדים. קמח השקדים מוסיף המון טעם, אבל אם נודה באמת, לא תמיד יש לנו קמח שקדים בבית ולא הייתי מוותר על המתכון אם אין קמח שקדים. גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת הקמחים מסדרת ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).