כשאבנר שבח מחליט שחסר לו משהו בגן העדן לצליאקים, ברדברי, שום דבר לא יכול לעצור אותו. אז הפעם הוא החליט לפנק אותנו בפרעצל מושלם שרק רוצים עוד ועוד ממנו. את הפרעצל אבנר הכין מתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" קמח רב תכליתי וזאת בשל הטעם העדיין של התערובת והמרקם המושלם ...
גרנולה ללא גלוטן מאז ימי הצליאק העליזים, הנסיכה שלי לא מצאה גרנולה שהיא ממש אוהבת. כזאת שמערבבים עם כוס יוגורט, מוסיפים פירות טריים וכל ביס עושה חשק לעוד. כל ביס הוא שילוב נפלא של קרנצ'יות מהגרנולה ומנגד רעננות של הפירות הטריים. על הקטע הבריאותי אין מה לדבר. למרות מה שנהוג ...
ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה. האמת? ממש משחק ילדים! הערה לגבי מלאווח הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).