מתכון מרכיבים: מלח
פטאייר – מאפה תרד ללא גלוטן
פטאייר, מאפה תרד ערבי ובמקרה שלנו, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂 באופן אישי אני מאוד אוהב את המטבח הערבי, מטבח מאוד פשוט עם טעימים מאוד עזים ודומיננטים. מאוד חריף (הפלפל החריף שולט ביד רמה), מאוד מתוק (כנאפה, בקלווה וכו') ומה שלא חריף ולא מתוק בדרך כלל יהיה מתובל עם ...
קראו עודלחם טף כפרי בניחוח צרפתי
אין מה להגיד, לפחות באוכל, הצרפתים יודעים את העבודה. לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח צרפתי עם בצל מאודה נותן לנו לחם עם טעם מתקתק וניחוח מושלם של בצל מאודה והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל ...
קראו עודלחם טף כפרי בניחוח איטלקי
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח איטלקי נותן לנו שילוב מדהים, בעיני, של צבעים (טף כהה עם עגבניות אדומות ועשבי תיבול ירוקים), טעמים ומרקם מופלא והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף ...
קראו עודפרעצל ללא גלוטן
כשאבנר שבח מחליט שחסר לו משהו בגן העדן לצליאקים, ברדברי, שום דבר לא יכול לעצור אותו. אז הפעם הוא החליט לפנק אותנו בפרעצל מושלם שרק רוצים עוד ועוד ממנו. את הפרעצל אבנר הכין מתערובת הקמחים מסדרת "שי של הטבע" קמח רב תכליתי וזאת בשל הטעם העדיין של התערובת והמרקם המושלם ...
קראו עודלחם סלק ללא גלוטן
לחם סלק ללא גלוטן, טבעוני עם צבא מהפנט וטעם נפלא. קצת שעמום במימי הקורונה גרמו לי להכין לחמים שונים בצבעים שונים ומשנים. לחם סלק אדום, לחם תרד ירוק, לחם בטטה כתמתם, לחם בספירולינה כחלחל ועוד כל מיני רעיונות שונים ומשונים. כמו בכל המתוכנים שלי, גם כאן יש את האופציה להשתמש ...
קראו עודאוזני המן במילוי פסטו קשיו
מזמן אוזני המן הם לא "סתם" אוזני המן עם תמרים או שוקולד. אוזני המן מושלמים מבצק פריך עם קמח רב תכליתי מסדרת הקמחים של "שי של הטבע" בתוספת של קמח שקדים ומילוי של פסטו קשיו, טעים ומושלם בדיוק כמו שזה נשמע 🙂 בתאבון, שי ללא גלוטן תאריכי סדנאות רשימת חנויות ...
קראו עודבורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר
בצק עלים ללא גלוטן, אחד מהדברים הכי קשים והכי מסובכים שיש… עד עכשיו! מתכון פשוט וקל בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר, מתכון שכל אחת ואחד יכולים להכין, והטעם? לא פחות ממושלם. מתכון זה נכין מתערובת הקמחים "קמח לבצק דק" מסדרת שי של הטבע, היות ומדובר במתכון מלוח. ...
קראו עודמיני פוקצי'ה
מיני פוקצ'ה מושלמת וללא גלוטן – מיותר לציין. עם לאבנה, ירקות קלויים, שמן זית ורק דברים טובים 🙂 את המתכון הזה הכנתי מקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להכין גם מתערובת לבצק דק או מתערובת מיקס טף מסדרת "שי של הטבע". בתאבון, שי ללא גלוטן סדנאות רשימת ...
קראו עודפאי תפוח בדבש וקרם שקדים עם שטרוייזל קראנצ'י
סדנאות רשימת חנויות
קראו עודפלוט צרפתי ללא גלוטן
מה היינו עושים בלי אבנר שבח בעלי ברדברי ה-מקום ללא גלוטן!עוד מתכון מושלם שלו של פלוט צרפתי וכמובן, ללא גלוטן – מיותר לציין. במתכון שמורכב מקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע המכיל קמחי מקור כגון דוחן, אורז מלא, סורגום (דורה לבנה) בנוסף לשמן זית איכותי, זיתי קלמטה, גבינות נפלאות, ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,236)
- חנוכה – החג שלנו! (2,995)