מופלטה ללא גלוטן חייב להודות שעד לפני שלוש ארבע שנים לא טעמתי מופלטה. תמיד שמעתי על זה, חיפשתי חברים מרוקאים…אבל כלום. ואז טעמתי את המופלטה, ה-ואוו הגדול שכולם מדברים עליו לא היה, די מאכזב. מאז טמעתי עוד ועוד ואני חייב לציין שגם אני התחלתי להתאהב בבצק המאוד פשוט ומאוד שמנוני ...
ספנג' טריפוליטאי ללא גלוטן חנוכה הוא חג הטריפוליטאים. אין מה לעשות, חג מיוחד עם נס פח השמן וללא גלוטן – מיותר לציין. המרכיב העיקרי במטבח הטריפוליטאי המופלא (כן כן לא פחות ממופלא) הוא שמן כמובן. שמן שלא נגמר לעולם. ממש כמו אותו פח קטן. הספנג', מעדן בצק מתוק, הוא אחד ...
פלאפל ללא גלוטן כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.
ג'חנון / מלאווח ללא גלוטן חייב להודות שתמיד היה לי פחד מלהכין ג'חנון או מלאווח. עם או בלי גלוטן. נראה לי מסובך וקשה. האמת? ממש משחק ילדים! הערה לגבי מלאווח הבצק של הג'חנון והמלאווח זהה. במידה ופתחנו את הבצק כמו שצריך(משמע דק מאוד מאוד) אפשר להשתמש בו גם מלאווח. לוקחים ...
פיתות טף ללא גלוטן קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של ...
באגט ללא גלוטן הבצק הוא אחד מאבני היסוד של המטבח הצרפתי ולא סתם הביא לנו המטבח הזה כמה סוגי בצקים שמחד מתוחכמים בטעמם ומאידך פשוטים בהכנתם. לצד בצק העלים, הבצק הרבוך ובצק הפריך שאינם דורשים מיומנות רבה בהכנתם אבל ללא ספק דורשים המון, המון סבלנות בהכנתם, נמצא הבאגט הצרפתי המופלא ...
קערת לחם למרק או סלט חגיגה אמיתית!!! מתי לאחרונה יצא לצליאקי לשתות מרק מקערת לחם ולא סתם לחם, לחם טרי, קראנצ' ובריא?מצחיק איך שהחיסרון של חולי הצליאק הפך להיות היתרון שלהם. איך הרגישות לגלוטן פתחה בפנינו עולם חדש של טעמים ואפשרויות, עולם חדש של לחמים בריאים. איך מעז יצא מתוק ...
קרפ צרפתי ללא גלוטן מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).