עוד לחם נפלא שנולד בטעות. לחם הזה יש שתי גרסאות, גרסת המחמצת והגרסה הרגילה. הכל התחיל בהכנות לסדנת אפיה ללא גלוטן. הכנתי כמות גדולה מידי של תוספות לפוקצ'ה (ירקות מוקפצים עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר). היות ודברים טובים לא זורקים….אז מהר מאוד נולדו שני אחים נפלאים. 1. לחם מחמצת ...
עוד לחם נפלא שנולד בטעות. לחם הזה יש שתי גרסאות, גרסת המחמצת והגרסה הרגילה. הכל התחיל בהכנות לסדנת אפיה ללא גלוטן. הכנתי כמות גדולה מידי של תוספות לפוקצ'ה (ירקות מוקפצים עם שמן זית, רוזמרין, בזיליקום וזעתר). היות ודברים טובים לא זורקים….אז מהר מאוד נולדו שני אחים נפלאים. 1. לחם מחמצת ...
לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים. גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות. לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).