מתכון מרכיבים: חמאה רכה
עוגת גבינה של סיגלית כהן
עוגת גבינה של סיגלית כהן בעלת אושר מתוק אפיה ללא גלוטן , קטריינג ללא גלוטן חייב לציין שאני וגבינות לא החברים הכי טובים, אבל העוגה הזאת, מאוד עדינה בטעמה וקליפת הלימון משדרגת אותה. אז המון תודה לסיגלית כהן וממליץ בחום לכולם להכנס לדף פייסבוק של סיגלית ולראות עוד הרבה דברים מתוקים ...
קראו עודעוגיות פולי קפה
חובבי הקפה הרימו יד!!! המתכון הבא במיוחד בישבילכם- עוגיות בעלות טעם קפה ממכר,מרקם קצת פריך-וקצת נימוח,וצורה של פולי קפה חמודים. הכינו מראש את מאגרי אורך הרוח שלכם- עיצוב העוגיות דורש סבלנותתתתת!!! למי שיש סבלנות רק במידה חלקית יכול להכין חצי כמות 🙂 שי ללא גלוטן
קראו עודוופל בלגי ללא גלוטן
וופל בלגי ללא גלוטן. מתכון פשוט וקל להכנה. ישנן גרסאות לוופל בלגי ללא שמרים (בעיקר כאלו שגם ללא גלוטן), אבל אין מה להשוות בין הגרסא עם השמרים, ללא שמרים. חוץ מטעמו המופלא של הוופל, אי אפשר להתעלם מהריח המשכר המציף את הבית כאשר מכינים אותו. הריח מגיע מהקרמל הנוצר מהמגע ...
קראו עודשבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון? חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…? ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו. ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו ...
קראו עודניוקי ריקוטה ללא גלוטן
ניוקי ריקוטה ללא גלוטן במתכון זה מחליפה גבינת הריקוטה את תפו"א שבניוקי. התוצאה מופלאה, ניוקי אוורירי, נימוח וקל להכנה. תוספת של רוטב פלפלים קלויים ושמנת תהפוך את המנה למושלמת. היות ולגבינות יש טעמים עזים, בחרתי להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע שהוא מאוד עדין בטעם שלו. אם בחרתם לערבב ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,232)
- חנוכה – החג שלנו! (2,991)