מתכון מרכיבים: חמאה מומסת
מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן
מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן – מאיפה השם אל תשאלו אותי… לא מדובר בלחם, אלא בעוגת שמרים ולא, לא מדובר בשום קשר לקופים… אולי בגלל שנהוג לאכול את העוגה הזאת בידיים, פשוט לבצוע ולאכול. לא כמו בני אדם תרבותיים שלא אוכלים עם הידיים….או אולי כי פשוט כולם מתנפלים ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,236)
- חנוכה – החג שלנו! (2,995)