מתכון מרכיבים: גרידת לימון
טארט פרג
טארט פרג מושלם של אורית חובב הכינוי של פרג הוא – הזהב השחור ולא בכדי. כן כן, יש אנשים שמכורים אליו ואחרים לא מבינים מה אוהבים בו. אני נמנית אם אלו שמכורים אליו זאת אורית, ואני? אני לא נותר לי אלא להסכים איתה! פרג טרי (דגש על טרי) הוא ללא ...
קראו עודעוגת גבינה ללא גלוטן
יש משהו מאוד מפחיד (אותי לפחות…) בהכנת עוגת גבינה. החשש שהעוגה "תיפול", החשש מאפיה בחום גבוה שתגרום לטעם רע של הגבינה ועוד ועוד. אם נוסיף לחגיגה הזאת גם קלתית ללא גלוטן, אז בכלל כל המטבח בהיסטריה… אבל, כמו תמיד, יש פתרונות קלים ומופלאים והכי חושב ללא גלוטן – מיותר לציין. ...
קראו עודמקרון תפוח ודבש לראש השנה
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]מקרון עם טוויסט קטן – מקרון מיוחד לראש השנה, מקרון שהוא תפוח בדבש. כמובן שמדובר במילוי שהופך אותו ל"תפוח בדבש" ולכן אפשר להכין את המקרון עם כל מילוי אחר כגון פיסטוק, לימון, קפה, שוקולד, פטל, ווניל וכו'. הכנת מקרון אינה מסובכת, אבל צריכה דיוק וסבלנות. שמירה על הכללים ...
קראו עודקרמה קטלוניה
קרמה קטלנה שזה בעצם שמנת קטלאנית והוא בעצם אחיו התאום של הקרם ברולה. הקינוח, המכונה גם "קרם דה סנט ג'וספ", הינו מאכל מסורתי ליום יוסף הקדוש, הנחגג ב-19 מרץ. הקינוח מבוסס על קרם מבושל. לאחר הבישול הוא מקורר, ולפני הגשתו הוא מצופה בסוכר ונחשף לחום עליון גבוה ההופך את שכבת הסוכר לקרמל פריך. הוא מוגש ...
קראו עודלחם מחמצת חריף עם גרידת לימון
"לחם הנקמה" זהו כינויו של לחם הפלפלים מחמצת ללא גלוטן זה בביתנו. הכל התחיל בטיול הבת מצווה של הנסיכה הגדולה שלי. היינו בפארק אירופה, במסעדה בסגנון המערב הפרוע. אני והנסיכה הגדולה קיבלנו בהתחלה לחם עם חמאה והנסיכה הקטנה (צליאקית) הזמינה צ'לי קון קרנה (שעועית חריפה עם בשר). הנסיכה הגדולה מרחה ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,232)
- חנוכה – החג שלנו! (2,991)