מתכון מרכיבים: אבקת אפיה
פאי תפוח בדבש וקרם שקדים עם שטרוייזל קראנצ'י
סדנאות רשימת חנויות
קראו עודספרה טריפוליטאית ללא גלוטן
סדנאות אפיה רשימת חנויות
קראו עודפאי שזיפים וקרם שקדים
סדנאות אפיה רשימת חנויות
קראו עודעוגת שיש ללא גלוטן
עוגת שיש ללא גלוטן, אולי העוגה הכי נוסטלגית, עם ריח משכר, טעם נפלא והכי פשוטה שיש. כמו ביתר המתכונים שלי, גם במתכון זה ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן מסדרת "שי של שהטבע" (הפעם השתמשתי בקמח רב תכליתי, מסדרת "שי של הטבע" המבוסס בעיקר על דוחן, סורגום – דורה לבנה, ...
קראו עודרולדת תמרים ללא גלוטן
עוד מתכון של חביבת האתר אפרת סלוצקין – קצפת המופלאה. הפעם מתכון לט"ו בשבט, אבל ללא צל של ספק רולדות תמרים שמתאימות לכ השנה וללא גלוטן מיותר לציין. את התמרים אפשר כמובן להחליף בכל דבר אחר, שוקולד ללא גלוטן, ממרח חלבה ללא גלוטן, ממרח שקדים ללא גלוטן או כל דבר ...
קראו עודעוגת תפוחים עם שוקולד צ'יפס ב – 10 דקות
מה הקשר בין עוגת שוקולד צ'יפס לבין סטוכיומטריה? רגע, מה זה לעזעזל סטוכיומטריה??? האמת שאין לי מושג, הבת שלי חזרה אחרי שיעור כימיה שבו המורה הסבירה להם באמצעות הכנת עוגה מה זה סטוכיומטריה… מהר מאוד המתכון של העוגה הגיע לידיים שלי, מהר עוד יותר היא הפכה ללא גלוטן והכי מהר ...
קראו עודעוגת דבש של השף אמיר נבו
ראש השנה ללא עוגת דבש הוא לא בדיוק ראש השנה…. עם השנים עוגות הדבש הלכו והשתפרו ומעוגת "חנק" התחלנו להנות מעוגות דבש מופלאות וכמובן גם עוגות דבש ללא גלוטן. את המתכון הזה הכין השף אמיר נבו, מתכון לעוגת דבש נפלאה וללא גלוטן – מיותר לציין. חג שמח ושנה טובה לכולם. ...
קראו עודבוריקיטס ללא גלוטן
מתכון מושלם של השף אמיר נבו (אמיר נבו – סדנאות בישול) הגרסה היוונית לבורקס בצק עלים. הבוריקיטס הוא מבצק פריך, דבר המקל על חיינו הצליאקים. הכנת בצק עלים ללא גלוטן היא משימה אפשרית, אבל בהחלט לא פשוטה. הכנת בצק פריך ללא גלוטן, פשוטה וקלה הרבה יותר. החלק החשוב כאן הוא ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,253)
- חנוכה – החג שלנו! (3,020)