Loader

לחמניות לפסח

2017-04-10

נכון, כל המאפים ללא גלוטן הם לפסח וכל לחמניה היא כשרה בפני עצמה, אבל פסח זה פסח ויש משהו מיוחד בלחמניות מקמח מצה (מה שכמובן אסור לצליאקים) ועם הרבה ביצים.
אז כמובן לכבוד נסיכת הצליאק שלי ולכבוד הפסח אני שמח להציג מתכון ללחמניות פסח ללא גלוטן.

גם כאן, כמו ביתר המתכונים שלי, אני נותן את האופציה להכנת הלחמנייה בעזרת תערובת הקמחים המוכנה מסדרת "שי של הטבע" והפעם השתמשתי בקמח בצק דק או האופציה השנייה של ערבוב קמחי המקור באופן עצמאי.

חג שמח, כשר וטעים והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

שי ללא גלוטן

 

לחמניות לפסח
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 לחמניות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
15 לחמניות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
לחמניות לפסח
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 לחמניות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
15 לחמניות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
35 דקות 30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: לחמניות
הוראות
  1. להרתיח בסיר, על אש גבוהה, את המים עם השמן, המלח והסוכר.
  2. להנמיך את האש לחום בינוני ולהוסיף תוך כדי בחישה את הקמח + אבקת האפייה לסיר עם הנוזלים. לערבב טוב בזמן שהסיר עדיין על האש עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהכיריים.
  3. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 עד 3 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה / נעימה (חום גוף). מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת וממשיכים לערבל כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מצננים את התערובת כ- 10 דקות במקרר.
  5. יוצרים מהבצק לחמניות לא גדולות (הן יפתחו באפייה) בעזרת ידיים רטובות (כל הזמן יש להרטיב את הידיים או שמעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים לחמניות בקוטר 5 ס”מ במרווחים של 4 ס”מ.
  6. אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (10)

  1. posted by נטע on 12/04/2017

    מתכון מצויין. טעים מאוד, תודה

      הגב
  2. posted by יהונתן on 20/07/2017

    אפשר לעשות את הלחמניות מקמח טף

      הגב
  3. posted by איציק מ on 24/03/2018

    שבוע טוב
    280 מ"ל מים = 1.1/6 כוס
    אז,,, למדוד לפי מ"ל או כוס?

    תודה

      הגב
  4. posted by סיגלית on 30/07/2018

    מה אפשר לשים במקום קמח חומוס?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018

      היי סיגלית,
      כל קמח אחר שאינו עמילן (דוחן, דורה, טף, אמרנט וכו').
      שי

        הגב
  5. posted by מיכל on 13/02/2019

    אפשר לשים רק קמח דוחן?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019

      היי מיכל,
      לא, אי אפשר.
      חייבים לערבב בין קמחים "כבדים" שעשירים בחלבון כגון דוחן, דורה, טף וכו' וקמחים קלים יותר ועמילנים.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe